flowplay.jpg horde3d.jpg banner1.jpg tips_and_tricks.jpg interes_jocuri_istoric_tendinte.jpg spot_light_main.jpg Projectanarchybanner.jpg
Interesul pentru jocuri, istoric si tendinte
Interesul pentru jocuri, istoric si tendinte
By: Scarpelius on Jun, 13 2013
Bookmark this

De-a lungul timpului, interesul pentru o anumita platforma de jocuri sau un anumit gen a crescut si descrescut in functie de multi factori. Google a fost si ramine un martor al acestui interes dupa cum se poate vedea in graficele de mai jos care arata evolutia in timp a cautarilor pentru anumite cuvinte cheie.

Sa incepem cu platformele de joc, unde am introdus ca si termeni de cautare: "android games", "iphone games", "xbox games", "pc games", "playstation games"

 

Dupa cum se observa desi a scazut in mod continu, PC-ul ramine cea mai cautata platforma de jocuri, urmate de jocurile pe android, in mod sigur datorita exploziei din ultimii ani in materie de telefoane mobile care au instalat sistemul de operare de la Google.

O alta statistica interesanta este cea a cautarii pentru iPhone/Android games. Desi graficul este net in favoarea Androidului, iPhone compenseaza prin zonele de interes in care se fac aceste cautari: Asia si Pacific pentru Android vs America de Nord si Europa pentru iPhone. Ceea ce inseamna ca iPhone este mai popular in zonele cu populatie care isi permite sa si cumpere jocuri. Asta doar ca sa scoatem in evidenta un lucru universal stiut :), ca iPhone este in general mai profitabil decat Android.

 

Cea din urma statistica pe care vreau sa o prezint aici este legata de cateva din genurile de joc consacrate. Alegerea imi apartine si este foarte subiectiva, plus ca Google Trends nu permite mai mult de 5 cuvinte cheie in aceste grafice. Le-am folosit doar pe acestea pentru ca sint cuvinte cheie care definesc anumite genuri iar posibilitatea de a reprezenta altceva in cautarile google este foarte mica. As fi vrut de exemplu sa caut si genul adventure sau action dar, fiind cuvinte destul de comune in limbaj rezultatul ar fi fost viciat. Dupa cum se vede genul RPG este rege necontestat in cautari, urmat mmo si fps la destul de mare distanta. MMO insa prezinta o "burta" intre anii 2007 si 2012 si as putea baga mina in foc ca, interesul a fost generat de World of Warcraft. Nu sint sigur daca spike-urile din Aprile/August 2009 si Octombrie 2010 se datoreaza tot WOW, dar corespund in timp cu lansarea Burning Crusade si Cataclysm. Mai jos a veti graficul pentru genurile rpg, rts, fps, mmo:

Add comment:


Match the word in captcha image